VÍDEOS PONÈNCIES



Trobareu els vídeos de les tres ponències a la Intranet Institucional.

___________________

  • Educació, cervell  i emocions. Ramon Maria Nogués.

  • La Neuroeducació, un recorregut apassionant. Marta Ligioiz

  • Educació, cervell i aprenentatge cooperatiu.  David Bueno


Ramon Maria Nogués
Resultat d'imatges de ramon maria noguésRamon M. Nogués (Barcelona, 1937), és catedràtic emèrit de la Unitat d'Antropologia Biològica a la Facultat de Ciències i a la de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha fet estudis de Pedagogia, Filosofia i Teologia a Navarra i Salamanca, i és doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona. Treballa en genètica de poblacions, especialment en poblacions humanes aïllades. Ha estudiat temes de neurobiologia evolutiva i ha col·laborat en equips interdisciplinaris de neuropsiquiatria amb la Fundació Vidal i Barraquer. En aquest context ha analitzat qüestions relatives a la neurobiologia de la religiositat. Ha intervingut en estudis de bioètica i en comissions oficials sobre aquesta disciplina. És escolapi des del 1955 i prevere des del 1961. A Fragmenta ha publicat els llibres Déus, creences i neurones. Un acostament científic a la religió (2007), Sobre la vida i la mort. Possibilitats i límits de la intervenció humana (2008, en col·laboració) i Cervell i transcendència (2011).


Marta Ligioiz
Resultat d'imatges de marta ligioizMarta Ligioiz (Sevilla) és metgessa, especialista en Neurociència (Neurobiologia del Comportament). Codirectora del postgrau "Neuroeducació. Aprendre amb tot el nostre potencial" de la UB. Ha format part de l'equip d'estudi de malalties psicosomàtiques del col·legi de metges de Sevilla. Coach Professional.

Àmbits de treball docent habituals:
· Sanitari: per a professionals de la salut, amb formació i programes assistencials.
· Educatiu: professorat, educadors, universitat. Orientat cap a millores d'aprenentatge, salut personal i col·lectiva.
· Empreses i equips: qualitat de vida, desenvolupament d'equips d'Alt Rendiment. Neurolideratge.
· Col·lectius diversos que volen aplicar la Neurociència i gestió emocional en la seva tasca quotidiana.


Autora de 4 llibres: “Curso de Vuelo para Constructores de Sueños”, “La Invitación”.   Coautora juntament amb Anna Forés  de “Descubrir la Neurodidáctica, aprender desde, en y para la vida”.  Coautora de “Neuromitos en Educación”.


David Bueno
Departament de genètica, microbiologia i estadística
Secció de genètica biomèdica, evolutiva i del desenvolupament
Universitat de Barcelona
Resultat d'imatges de david bueno
David Bueno i Torrens (Barcelona, 1965), és doctor en Biologia i professor i investigador de Genètica a la Universitat de Barcelona. La seva trajectòria professional i acadèmica, centrada en la genètica del desenvolupament i la neurociència i la seva relació amb el comportament humà, s’ha desenvolupat principalment a Barcelona. Va ser també investigador a la Universitat d’Oxford, i ha realitzat estades a la Universitat d’Innsbruck (Àustria) i al European Molecular Biology Laboratory de Heidelberg (Alemanya). Imparteix classes de diverses matèries del camp de la genètica i ha publicat uns seixanta d’articles científics en revistes especialitzades. És autor de deu llibres de divulgació, entre els quals destaquen, per la temàtica de la conferència, Educació per a una cultura de pau. Una proposta des de la pedagogia i la neurociència (Edicions UB, 2014), i Cerebroflexia. El arte de construir el cerebro (Plataforma Editorial, 2016). També és autor d’una trentena de llibres de text, i col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació (El Punt Avui, Ara, etc.; www.ub.edu/geneticaclasses/davidbueno). L’any 2010 va guanyar el Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General». Actualment escriu un blog sobre neuroeducació (criatures.ara.cat/elcerbell).